ΙΔΡΥΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Posted: 29/11/2015 in Λ. ΘΕΡΜΗΣ

                 ΙΔΡΥΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ

                               ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

 

Αυτό που περίμενε εδώ και πολλά χρόνια ο αγροτικός κόσμος της Λέσβου, σήμερα είναι πραγματικότητα. Μετά από πολύμηνη προσπάθεια την Κυριακή 29 Νοέμβρη έγινε το 1Ο ιδρυτικό συνέδριο της ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, στο πρώην Δημαρχείο Καλλονής. Στο συνέδριο συμμετείχαν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των έξι συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο νησί μας. Σ’ αυτό παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν αγρότες από τα γύρω χωριά. Επίσης παραβρέθηκαν και  χαιρέτησαν το συνέδριο εκ μέρους του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λέσβου ο Μπάμπης Ντηνενής, από το Σύλλογο Προοδευτικών Γυναικών Λέσβου μέλος της ΟΓΕ  η Νίκη Τσιριγώτη  και από Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών η Ζωή Αντωνιάδου .

Στη συνέχεια διαβάστηκε το καταστατικό της ομοσπονδίας, έγιναν ερωτήσεις   των αντιπροσώπων επ’ αυτού και ψηφίστηκε ομόφωνα. Ακολούθησε η εισήγηση με θέμα την αναγκαιότητα ίδρυσης της ομοσπονδίας από τον Δημήτρη Καραγιάννη και τοποθετήσεις επί του θέματος αρκετών αντιπροσώπων. Μετά το κλείσιμο του συνεδρίου ακολούθησε η ψηφοφορία για την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής.

Από την ψηφοφορία αναδείχθηκαν   με   σειρά   σταυροδοσίας   για το Δ. Σ. οι :

Καραγιάννης Δημήτρης

Κόμβος Στρατής

Χειροπέδης Στέφανος

Στεφανής Δημήτρης

Αναγνωστής Χρήστος

 

Αναπληρωματικά μέλη :

Καρακούση Χρυσαφένια

Δεληθεοδώρου Γρηγόρης

 

Για την Ελεγκτική Επιτροπή με   σειρά   σταυροδοσίας οι :

Σταμάτης Παναγιώτης

Δρακούλης Γιώργος

Δελάγας Γιώργος

 

 

 

Με την ίδρυση του Δευτεροβάθμιου Οργάνου στον αγροτικό  συνδικαλισμό του νησιού μας οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς μας είναι βέβαιο ότι θα αποκτήσουν δύναμη μέσα απο πιο οργανωμένη δουλειά με στόχο την υπεράσπιση των συμφερόντων τους.  Η Ομοσπονδία θα συνενώσει , θα οργανώσει και θα καθοδηγήσει τους αγροτικούς συλλόγους στον αγώνα για να παραμείνουν οι αγρότες μας στα χωράφια και τα κοπάδια τους , για να μπορούν να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους με αξιοπρέπεια και για να βάλουν φρένο στις αντιαγροτικές πολιτικές που εδώ και χρόνια εφαρμόζουν εναντίον τους , Ε. Ε. και οι εκάστοτε κυβερνήσεις μεθοδεύοντας  σταδιακά το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Τέλος αποφασίστηκε ομόφωνα απο όσους παραβρέθηκαν στο συνέδριο η συμμετοχή των αγροτών στην πανελλαδική απεργία που θα γίνει την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη στην πλατεία Σαπφούς.  Ενώ δεσμεύτηκε το νεοεκλεγμένο Δ. Σ. στην πρώτη του συνεδρίαση να ορίσει άμεσα ημερομηνία και τόπο διεξαγωγής του Παλλεσβιακού Παναγροτικού  Συλλαλητηρίου.

 

Συνάδελφοι καλούς αγώνες.

 

Η Συντονιστική Επιτροπή

 

Διεξαγωγής του Συνεδρίου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s